Afvoer verstopt Zoetermeer

Raakt uw afvoer verstopt en wilt u dit zo spoedig mogelijk opgelost zien? Dan bent u het best gebaat bij de hulp van een ervaren rioolvakman. Als u in Zoetermeer woont of werkt, hoeft u alleen maar ons nummer in te toetsen. U kunt dan direct een afspraak regelen met onze specialist. Graag leggen we u hier meer uit over onze werkwijze en de kosten.

Afvoer verstopt: hoe kan dit gebeuren?

Een verstopte afvoer levert alleen maar nadelen op. U kunt niet naar het toilet of u kunt zich niet wassen. Eten bereiden en afwassen zijn nu ook uitdagingen geworden die u liever niet had gehad. Maar hoe kan een afvoer verstopt raken?

 1. Voorwerpen zoals speelgoed, toiletrollen of luchtverfrissers kunnen - per ongeluk - in de afvoer belanden.
 2. Misbruik van het riool komt ook voor: sommige mensen gieten bijvoorbeeld een pan met vet door de afvoer, waardoor deze hardnekkig verstopt raakt.
 3. Zeepresten kunnen, in combinatie met haren, ook voor nare verstoppingen zorgen in uw wasbak, bad of douche.
 4. Tampons, maandverband en vochtige doekjes zorgen gegarandeerd voor verstoppingen. Dat komt omdat deze niet makkelijk afbreekbaar zijn.
 5. Afvoer verstoppingen ontstaan ook door defecten in de riolering. Er kan sprake zijn van één of meerdere gebroken of verzakte leidingen.

Onze professional verhelpt uw verstopte afvoer

Niet alle verstoppingen zijn even makkelijk te verwijderen met een gewone plopper. Daarom beschikt onze specialist over verschillende professionele middelen. U kunt hierbij denken aan de mechanische variant van de ontstoppingsveer, namelijk de verenmachine. Of de verstopping wordt verwijderd met behulp van een hogedrukreiniger.

Kosten verstopte afvoer behandelen

Hoe hoog zijn de kosten voor het behandelen van een verstopte afvoer? Dit kan per situatie verschillen. Niet alle verstoppingen kunnen namelijk op dezelfde manier opgelost worden. U kunt onze vakman naar een prijsopgave vragen. Houd er wel rekening mee dat de prijs aangepast kan worden als onze vakman (meer) antwoorden krijgt op de volgende vragen:

 • Waardoor wordt de verstopping veroorzaakt?
 • Hoe hardnekkig is de verstopping?
 • Is de verstopping goed bereikbaar?
 • Is een inspectie noodzakelijk?
 • Wat is de staat van het riool? Zijn er reparaties nodig?
 • Met welk gereedschap kan de verstopping het beste worden opgelost?
 • Hoeveel uren moeten voor de opdracht gerekend worden?

Afvoer verstopt! Hoe voorkomt u dit voortaan?

U wilt niet nog eens meemaken dat een afvoer in uw keuken of badkamer geblokkeerd raakt. Ook uw toilet moet goed kunnen doorspoelen, ongeacht hoe druk u het heeft! Behoefte aan wat tips? Onze experts hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet.

 1. Reinig uw afvoeren eens per maand met soda en heet water.
 2. Maak afvoeren buiten, zoals uw dakgoot of regenpijp, regelmatig schoon.
 3. Plaats zeefjes op de afvoeren binnenshuis.

Snel optreden bij verstopte afvoer?

Dan moet u onze vakman uit Zoetermeer hebben. U komt rechtstreeks in contact met hem door ons nummer te bellen. Maak een afspraak en u wordt dezelfde dag nog geholpen. Ook in het weekend en/of op feestdagen staat onze professional klaar om u te helpen!

Snel en vakkundig van uw verstopping af?

Wij staan 24/7 voor u klaar!